Maandagavond werden in het gemeentehuis Kasterlee voor de eerste keer subsidies uitgereikt voor uitzonderlijke culturele prestaties van erkende cultuurverenigingen. Tien verenigingen ontvingen een cheque van 400 euro van het gemeentebestuur en een oorkonde van de cultuurraad. Ze werden gekozen omwille van een prestatie die ze dit jaar zelf geleverd hebben of omwille van de bijzondere inzet van één van hun leden.

Deze cultuurverenigingen werden voor 2014 gelauwerd:

  1. Oudercomité de Vlieger voor de uitzonderlijke organisatie van de Musical Kwien in februari 2014;
  2. ID tejatergroep voor de oprichting van I.Dee Jeugdtheatergroep in 2014;
  3. Tejater de Orchidee voor de selectie voor het landjuweelfestival met de voorstelling Schmetterling;
  4. Gezinsbond Lichtaart met de prestatie van Jan Woestenborghs, 50 jaar bestuurslid van de vereniging waarvan 48 jaar als secretaris:
  5. Davidsfonds Tielen met de prestatie van Suzanne gevers, 35 jaar bestuurslid van de vereniging waarvan 25 jaar secretaris:
  6. Okra Tielen met de prestatie van Lisa Robben,  43 jaar lid van de vereniging waarvan 40 jaar in het bestuur;
  7. KF Kempenzonen met de prestatie van Marc Nuyts, 44 jaar lid van de vereniging waarvan 34 jaar in het bestuur;
  8. Okra Lichtaart met de prestatie van Nieke Goossens, 25 jaar lesgeefster lijn- en koppeldansen bij Okra Lichtaart, einde van haar loopbaan bij Okra;
  9. KF Vreugd in Deugd met de prestatie van Jos Eelen, 67 jaar lid van de vereniging waarvan 13 jaar als voorzitter, 80ste verjaardag in 2014;

10. Kemp’ner Musikanten met de prestatie van Lea Stappaerts, 35 jaar lid van de vereniging, bestuurslid en meter van de Kemp’ner Musikanen.

Voor sommige uitverkorenen was de verrassing enorm groot. Zij waren immers niet op de hoogte van hun kandidatuur maar uiteraard wel opgetogen met de extra appreciatie!

De oorkonde die de laureaten ontvingen werd gemaakt door streekdichter Geert De Kockere.